(11. 6. 2010 08:35)Sisa Napsal: Mně se u těchhle diskusí často vybaví případ margarínů. Když se na počátku 90. let začaly objevovat, lidi k nim měli zpravila odpor, šířil se FUD, že je to přece z ropy, nadávalo se, že to nechutná jako máslíčko atd. Ale byly lépe použitelný a záhy i levnější než máslo z kravskýho mlíka - a preference mas šla jako obvykle cestou nejmenšího odporu. A to, že to nechutná "jako mááslííčko", už najednou nikoho netrápí.
bohužel a tak to chodí, lidé neřeší kvalitu, raději dávají přednost kvantitě za malý peníz ...
pro zajímavost:
http://instinkt.tyden.cz/rubriky/tema/po...24549.html
k Báře: já jsem vyjádřila jen svůj názor, který nikomu nenutím, pokud chcete nabádat supermarkety, aby nabízeli veganský sortiment, tak nabádejte, je to vaše osobní rozhodnutí. Pokud nebude zbytí, tak si třeba to tofu , taky koupím v supermarketu, když zdravá výživa nebude poblíž ..., a to další důvod, proč nechci podporovat supermarkety, protože nechci, aby takové krámky krachovali, které se zatím díky bohu jakž takř drží. A co až nebudou? Budeme znova lobovat o tofu/zmrzlinu, ... v Albertě?
A čeho se bojím nejvíce? Že budu ráda za to, že v Plzni aspoň někde najdu tofu (nemluvím o zmrzlině, která je pro mě podřadná a ani nejsem zmrzlinový typ), že budu odkázaná na supermarket jako jediný zdroj

A předvědčit lidi, že když budou vegany mají ve všem alternativu? Jasně toho se člověk ze začátku bojí, že bude jen o mrkvi, to vím z těch otázek: "Vegan a co jíš"? To je snad jedno malé plus, ale je to je pro argumetaci toho, že o té mrkvi opravdu nejseš a máš obrovskou škálu na výběr.
Ale sakra neměli by spíše přejít na veganství kvůli těm zvířatům, uvědomit si co se jim všechno děje? To je tak těžký pro nepodporování tohoto hnusu (který podporují i supermarkety, když nakupují maso, vajíčka, mléko ... ) něco obětovat?
To se raději staneme vegany pro své pohodlí ... To nemůžu skousnout ... jdu na vzduch, na trh ...
PS: Nemyslím, že je dobré dělat na všechno téma do fóra ... páč začnu o tom moc přemýšlet a pak jsem v prdeli z toho, jak mě tu všechno sere.
KONZUM, ALIBISMUS, LOBISMUS, IGNORANCE, NETOLERANCE, NENÁVIST, ZABÍJENÍ ...