Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlasů - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aktivity Praha - volit/nevolit
Autor Zpráva
Tereza Online
Admin

Připojen(a): Oct 09
Příspěvek: #1
Aktivity Praha - volit/nevolit
Milí aktivisté,

prosím v debatě ohledně volení/nevolení pokračujte zde (pakliže máte zájem o další výměnu názorů).

Registrovat se do fóra pod libovolným nickem můžete (bude to přehlednější), ale nemusíte - můžete vystupovat jako Host. V takovém případě se ale nezapomeňte podepsat Smile

Odpovídá se tlačítkem "ADD REPLY" nebo v případě rychlé odpovědi v dolním okénku "Odpovědět".

Děkuji ve jménu všech aktivistů se zahlcenými emailovými schránkami Smile
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 25. 5. 2010 20:59 od Tereza.)
25. 5. 2010 20:51
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Citovat příspěvek v odpovědi
Host
Unregistered

Příspěvek: #2
RE: Aktivity Praha - volit/nevolit
Naprosto souhlasim s tim, ze kazdej by mel moc publikovat co chce, informace neni GUN!
Me nevadil mail ktery poslal Marek, jsem to proste ignorovala.
Ale to co psal potom, ty "pravidly" na odpovidani emaily nebo psani nazori... to mi prislo UPLNE totalitarni.
Ale jsem PRO posilat cokoliv muze byt zajimave pro kohokliv z te skupina... I kdyz nebudou vsichny s tim souhlasit.

ze stejne duvodu (ze souhlasim se svobodni posilani JAKYKOLIV informace) nesouhlasila s lidmi ktery chteli zakazovat lidi z VegFood dat CD na veggieparade.

Tak Zuzko, uplne souhlas!

Pusa
Dani

Citace:2010/5/25 Zuzana Candigliota
Nechápu, proč se dělá problém tam, kde žádný problém není.
Marek sem dal zprávu, která se TÝKALA tématu této skupiny, protože
strana zelených skutečně jako jediná se chce zabývat ochranou zvířat.
Pokud ale někdo s tímto způsobem nesouhlasí a je proti volbám jako
takovým, tak je přece zcela svobodný v tom, aby k volbám nechodil a
touto Markovou výzvou se neřídil. Jestli se z tohoto dělá taková
hysterie, pak pochybuji o schopnostech tolerance u těch lidí, kteří
tady tak ostře vystupují. Někdy mám pocit, že v aktivisté za práva
zvířat a anarchisté někdy dělají sami to, co často tak ostře
kritizují, tedy, že se chovají totalitně a mají tendenci omezovat
jednání druhých a toky informací atd. Je to opravdu k zamyšlení.
Zuzana
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 25. 5. 2010 21:02 od Tereza.)
25. 5. 2010 21:01
Citovat příspěvek v odpovědi
Tereza Online
Admin

Příspěvek: #3
Asi jsem zdeformována studiem sociologie, ale mám takový dojem, že v případě institucionálního zneužívání zvířat není možné se spoléhat na dobro v lidech.

V dizertaci se např. zajímám o lidi experimentující na zvířatech. Jsou to zcela normální lidé, kteří mají často i vysoké morální zásady. Tyto zásady používají vždy, pakliže mají pocit, že jsou aktéry morálního jednání. Např. zbít-nezbít sousedova psa. Pakliže však jdou studovat třeba medicínu a pokračují v této kariéře, pak jsou pasováni do role, která nejen že jim přikazuje určitým způsobem jednat, zbavuje odpovědnosti za rozhodování, ale zároveň přináší pocit nahraditelnosti. Nejsou to oni, kteří vykonávají špinavou práci, je to společnost, instituce, byrokratická organizace, nadnárodní koncerny atd. které tvoří morálně těžko kontrolovatelnou síť. Proto považuji regulaci formou zákonů, které určí směřování celé společnosti, za více než důležité. Osvěta a vzdělávání je neméně důležité, ale aby vůbec mohlo takové vzdělání přijít, musí být zákonem např. nejprve zakázáno provádět pitvy (třeba) žab na základních školách, které celé generace dětí nyní učí neúctě ke zvířatům a k pohlížení na ně jako na materiál.

Za mě tedy - volit je nutné a to stranu, která si dává za cíl zlepšení v této oblasti (ehm. zelení). Zároveň chápu rozhořčení těch, kteří jsou alergičtí na politiku. K tomu by tento maillist asi sloužit neměl...
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 27. 5. 2010 14:40 od Tereza.)
25. 5. 2010 21:51
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Citovat příspěvek v odpovědi
Host
Unregistered

Příspěvek: #4
Supr fórum, příště až pošlu nějaký kontroverzní příspěvek tak rovnou se založením fóra pro reakce.

K volbám: fascinuje mě, že tolik lidí odpovědělo obecnými tezemi o tom, že volby nic nezmění, aniž by jakkoli reagovali na konkrétní argumenty, které jsem ve svém příspěvku uvedl (především případ rakouských aktivistů, kde prokazatelně Strana zelených dopomohla k tomu, že aktivisté byli propuštěni z vězení a nestrávili tam další rok).

K nařčení z totalitarismu: nesouhlasím, totalitní by bylo, kdybych napsal, že nikdo nesmí přispět s žádným dalším příspěvkem na dané téma. Já jsem ale jen napsal, abyste se - s ohledem na další členy, které to nemusí zajímat - snažili mailinglist nepřehlcovat. Tohoto pravidla jsem se řídil i já, proto jsem také ty ostatní příspěvky již nekomentoval, i když jsem k tomu měl a mám co říct. Nevidím na tom tedy nic totalitního.

Marek
25. 5. 2010 22:01
Bára Offline
Člen Veggie Parade

Příspěvek: #5
Ok, moje mailová reakce na to, co psala Dani.
Jinak v tomto souhlasím s Markem, na tom co řekl není nic totalitního!
Lásku všem

--

I don't really agree... Would you allow on an action that you prepare someone with leaflets promoting let's say welfarism, or leaflets where they recommend only vegetarianism because veganism is dangerous, or leaflets that tell people that if they dont go vegan the world will end in 948 days??
The last one was what Vegfood people wanted to distribute. My position is that if you were doing a vegan march, with goal of reaching people on the street with vegan message, and someone distributes to people wanting information a CD, where they with no proofs and sources claim that in an exact number of days the world will end if all people don't go vegan, and that you should connect with Mrs. Supreme Master, my position is that I WOULD put some limits to what I want people to distribute. Similarly, you're doing a protest, a demonstration in front of fur shop let's say, and you tell all people NOT to attack customers, not to be violent, because you don't want it on this action, and suddenly some people stop respecting it and start shouting at people Murderers, and start to attack the shop assistants or so... Would you say "It's their freedom of speech, I must give no rules, I must not supress them" ? I think you wouldn't.
And it's the same with organising many other actions. You must accept that as much as you want to be open to variety of opinions, you cannot be open to ALL of them. Because then it would be no more in your hands, you could have anyone coming into action and turning it into something that you don't really want. And many times it's not enough to state "this action will be vegan and nonviolent, and as long as you accept this, you can promote your opinion." - because often you want that action to be apolitical, ireligious, or not having some ideology. Would you accept on an action prepared by you a guy who is promoting veganism and animal rights together with nacism? And he believes in it, he believes that this state belongs to Czech only, no Gypsies, no Jews, and he is convinced that he's doing RIGHT in fact! Would you allow that guy with this agenda, because you must not be totalitarian and supress any opinion? (Similarly, leaflets from someone who believes the RIGHT thing is to promote vegetarianism only, because veganism would scare people away, and welfarism instead of abolitionism because that's too scary...)

I just want to say that really you must set some limits to things and actions and projects that you are doing, because otherwise it can be flown with something you really don't wish.
25. 5. 2010 22:04
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Citovat příspěvek v odpovědi
Host
Unregistered

Příspěvek: #6
Tak podle mě, nevolit není moc dobrý nápad, to bych jakoby dával najevo, že je mi to všechno jedno...
Řešením by mohlo být volit nějakou "malou" stranu, já nejspíš budu volit Českou pirátskou stranu.

Ale zdá se mi, že nejlepší program má KSČM, zmiňuje ochranu prostředí a dokonce i to zkrácení autorských práv, jen vidím problém v "multikulti" podpoře a taky by to chtělo radikální změnu myslivosti, rybářství (chovu), zemědělství, lesnictví ... zásadně změnit zákony, protože ty současné pouze podporují ničení prostředí.

Josef
25. 5. 2010 22:05
Tereza Online
Admin

Příspěvek: #7
(25. 5. 2010 22:01)Marek Napsal:  Supr fórum, příště až pošlu nějaký kontroverzní příspěvek tak rovnou se založením fóra pro reakce.

Takhle to děláme ve veggie teamu a z části to docela dobře zamezuje zahlcování schránek. Kdo chce rozpoutat debatu nebo reagovat, napíše email se začátkem svého textu a připojí odkaz na fórum, kde se má v debatě pokračovat.

Je to v zájmu duševního zdraví nás všech Smile
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 25. 5. 2010 22:17 od Tereza.)
25. 5. 2010 22:06
Bára Offline
Člen Veggie Parade

Příspěvek: #8
Jinak, strana Suverenita Jany Bobošíkový (nějak tak) má taky program na ochranu zvířat. Přiletělo nám to na letáčku do schránky, jedna kandidátka do PSP tam tvrdí, že zpřísní postihy za týrání zvířat, prosadí změnu zákona že zvíře není věc, a něco takového. Kdyžtak si to vyhledejte... Ovšem dle mě to teda není důvod pro volení té strany...

KSČM by dle mě měla být zrušena a nepovažuju to za totalitní. Legitimně mohla být zrušena už po pádu režimu, ale opozice neměla takovou pozici, aby do toho mohla jít, takže tu komunisty máme dodnes. Dodneška se neomluvili za NIC z toho co udělali za čtyřicet let naší zemi a lidem v ní, což je nehorázné na to, že si ani nezměnili jméno jako v jiných zemích, a pořád se tak hlásí k tomu, co tu bylo před '89. Takže s odkazem na legitimitu zrušení KS po revoluci myslím že by měla bejt zrušena ted, KONEČNĚ.
(To není argument na Josefa... jen píšu, kdyžs to zmínil)
25. 5. 2010 22:37
Tereza Online
Admin

Příspěvek: #9
(25. 5. 2010 22:37)Bára Napsal:  Jinak, strana Suverenita Jany Bobošíkový (nějak tak) má taky program na ochranu zvířat.

Nějak to tam nevidím
http://www.suverenita.cz/kdo-jsme/program

zatímco Smile
http://ochranazvirat.zeleni.cz/13923/cla...ny-zvirat/
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 25. 5. 2010 23:04 od Tereza.)
25. 5. 2010 23:02
Host
Unregistered

Příspěvek: #10
Ad KSČM: Za tuto stranu čtyři roky poslancoval Josef Vondruška, který když se na něj provalilo, že jako bachař týral politické vězně, reagoval slovy: "Vždy musíte posuzovat věci podle psaného práva, nikoliv podle pojmů morálka a spravedlnost. To jsou prázdné a téměř bezobsažné pojmy." http://zpravy.idnes.cz/jsem-jako-major-z...domaci_ost

Jinak volební programy nejsou to rozhodující, důležitější je sledovat a hodnotit, co ta konkrétní strana či ten konkrétní kandidát dělal v minulosti mimo předvolební kampaň. Proto jsem já osobně tento argument zmínil jen na okraj.
26. 5. 2010 00:33
Host
Unregistered

Příspěvek: #11
Jinak kdyby někdo nový nevěděl, tak tato diskuze vznikla v reakci na moji výzvu k volbě zelených, která je zde: http://ochranazvirat.zeleni.cz/16109/cla...va-zvirat/

Budu rád za věcné připomínky k argumentům, které v této výzvě uvádím..

Marek
26. 5. 2010 00:38
yyugh Offline
Člen Veggie Parade

Příspěvek: #12
nemyslím, že by se cokoliv změnilo volit zelené nebo jakoukoliv stranu ... možná se změní/zpřísní zákony/tresty v rámci ochrany zvířat (a dobře tak), ale stejně některé povedou jen k welfaru a tím pádem to pro mě nic neřeší ... Je to o člověku, jaký podhled má na zvíře a tlakem na společnost jako takovou, lze dosáhnout i bez voleb toho, aby se něco změnilo ..., tím, že sami začnou bojkotovat a "křičet", že co se zvířatům děje není správné. A mě jako vegance tohle nějaká strana zajistit nemůže, nemůže mi zajistit, že se přestanou zvířata zabíjet ...
Ačkoliv jsem chtěla jít volit, teď s nasprostou jistotou vím (i díky téhle diskuzy), že je to pro mě něco čemu sama nevěřím, co podporovat nechci ...
26. 5. 2010 11:46
Tereza Online
Admin

Příspěvek: #13
Není to jenom o welfare...

Jde také o to, že zelení chtějí prosadit možnost volby rostlinného menu ve školách, úřadech, nemocnicích apod. což je podle mě dosti důležité na cestě za veganskou revolucí Smile

To jen na doplnění, nebudu nikoho přemlouvat Smile
26. 5. 2010 12:16
Vraťka Online
Člen Veggie Parade

Připojen(a): Feb 10
Příspěvek: #14
To vazne myslite, ze je lepsi nevolit? Ja tedy nechci delat propagandu, ale pro me je meziresenim i welfare zvirat, je to aspon o kousek mensi utrpeni a proste neverim v to, ze jednoho dne lidi my vegani osvitime a oni si reknou "tak, a ted chapu, ze zvirata taky citi bolest"... Podle me lidi musi mit pokyn z vyssich mist a i tak to bude boj... Navic co testovani? Co kozesiny? Rekla bych, ze v tomhle se nam SZ budou opravdu hodit... Obcas mam dojem, ze spousta z nas uvazuje tak, ze proste chteji byt jini, nespadat do vetsinovy spolecnosti a snazi se udrzet si tuhle pozu za kazdou cenu, ale to preci neni to hlavni o co by nam melo jit... My preci chceme byt ve vetsine a chceme, aby ta vetsina vnimala veci stejne, jako my...
26. 5. 2010 14:12
Odpovědět 

[-]
Rychlá odpověď
Zpráva
Zde napište svoji odpověď.

Obrázková verifikace
Obrázková verifikace
(necitlivost k velikosti písma)
Do textového pole dole zadejte text, který vidíte na obrázku vlevo. Toto opatření má znemožnit psaní příspěvků nehumanoidům (robotům).

Skok na fórum:

KontaktyVeggie ParadeNahoruNa obsahOdlehčený (archivační) módRSS