Cz/En/Es

Úvod    pochod    Podpora    Foto/Video    Kontakt    ODKAZY    FÓRUM    Návštěvní kniha

 

Veggie blešák

 

Velmi děkujeme všem, kteří dorazili a doufáme, že jste strávili příjemný večer.

 

FOTKY:

 

foto foto foto foto foto foto foto foto  foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto

 

RECEPTY NA VEGANSKÉ CUKROVÍ

 

PERNÍČKY

40 dkg hladké mouky, 14 dkg cukru moučka, 5 dkg rostlinného tuku (Alsan) nebo margarinu, 2 lžíce agáve sirupu (seženete v bioobchodech), 1 lžička jedlé sody, 1 kypřící prášek do perníku, náhrada za 2 vejce (1/3 hrnku rozmixovaného silken tofu - seženete v asijských potravinách- , zbytek sojová mouka a voda, možno i škrob), 1 lžíci kakaa kvůli barvě (i víc), 2-3 lžíce kořeni do perníku.

Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto (mela by to byt pěkná homogenní koule, dle potřeby do těsta přidejte trochu tekutiny/mouky), necháme pres noc (nebo alespoň hodinu) odležet v lednici. Vyválíme asi 3-4 mm silný plat, vykrajujeme. Pekla jsem v předehřáté troubě něco kolem 10ti minut asi na 170°C. Dejte pozor, abyste perníčky nepřipekli, čím déle pečete, tím jsou tvrdší. Po upečeni můžete potřít směsi vody, škrobu a agáve sirupu. Sice nebudou leskle, ale dostanou lepší barvu. Zdobení: cukr moučka + citronová šťáva (přidávejte opatrně, po malých dávkách).

Převzato z webu Cruelty Free Hedgehogs.

 

KLASICKÉ MAROKÁNKY BEZ CUKRU

50 g celozrnné jemné mouky špaldové (popř. hladké pohankové), 350–370 ml vody, 35–40 g sojového nápoje s příchutí smetany „Zajíc“, 50 g vlašských ořechů, 50 g arašídů natural, 50 g sloupnutých mandlí, 80 g sušených švestek, 70 g fíků, 35 g datlí, trošku skořice, hrst půlek arašídových oříšků, hořká čokoláda na vaření.

Jemnou celozrnnou mouku rozkvedláme ve vodě a dáme vařit za stálého míchání na hustou kašičku. Ještě do teplé a vroucí rozpustíme sušený sojový nápoj s příchutí smetany. Sušené švestky, fíky a datle nakrájíme najemno. Mandle, vlašské ořechy i arašídy nasekáme nahrubo. Veškeré sušené ovoce i sekaná jádra přidáme do teplé kaše a dobře promícháme. Kaši ovoníme troškou skořice. Z husté kašičky tvoříme lžičkou na plechu na pečící papír hromádky, které lehce rozmáčkneme. Upečeme v mírné troubě asi při 150–180 °C. Dobu pečení si hlídáme, abychom nepřipálili okraje. Bude zhruba 40–45 minut. Hotové marokánky můžeme potřít ze spodní strany hořkou čokoládou.


Převzato z webu Vaříme zdravě.

 

KOKOSOVÉ KULIČKY

150g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 400g kokosu, 250g sušeného rostlinného mléka "Zajíc", 250g rostlinného másla Alsan, 40ks loupaných mandlí.
Rostlinný tuk rozpustíme a necháme trochu vychladit. Smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, sušeným mlékem, 200g kokosu a zhruba 100 ml vody. Vypracujeme hladkou hmotu, z níž vytvarujeme asi 80 kuliček, do kterých vložíme mandle. Nakonec je obalíme v kokosu a necháme v chladu.

 

LINECKÉ CUKROVÍ

100 g moučkového cukru, 200 g rostlinného tuku (Alsan), 300 g hladké mouky, marmeláda.

Ze surovin vypracujeme a vyválíme těsto. Vykrajujeme tvary a pečeme. Spojujeme marmeládou a dle chuti pocukrujeme. Do těsta jsme přidali také trochu silken tofu, sojové mouky a vody jako v receptu na perníčky.

 


 

kdy: 13. 12. 2009, 17-21h

kde: Klub v Jelení, Jelení 13, Praha 1 (mapa)

kudy: zastávka Brusnice (tram 22, 6 min. z Malostranské, směr Bílá Hora)

Milí přátelé,


Organizace ne zrovna malé akce, kterou, jak doufáme, bude květnová Veggie Parade, s sebou nese (i přes veškeré DIY a dobrovolnické aktivity) určité organizační náklady. Pevně věříme, že nám s nimi dokáže komunita pomoci, o čemž nás už ostatně přesvědčila i listopadová benefice v Batalionu.

Další takovou podpůrnou akcí je prosincový bleší trh, na kterém můžete nejenom přispět na koordinaci VP, ale i za příjemné ceny nakoupit či prodat všemožné oblečení, doplňky a klidně i jiné věci, to vše v přátelské atmosféře. Organizátoři VP vás uctivě prosí o příspěvek 20 Kč za každý prodaný kus (u levnějších věcí samozřejmě dle Vašeho uvážení).
 

Prostor klubu je nekuřácký a pro děti bude připraven dětský koutek.

 

Určitě se sejde spousta zajímavých věcí, takže neváhejte a doražte!

 

Těšit se samozřejmě můžete i na veganské cukroví.

 

Vstup zdarma.



 

Můžete nám pomoci přidáním banneru na své webové stránky:

 

Kód pro vložení:

  <embed src="http://veggie-parade.cz/468x60_25f.swf?odkaz=http://tinyurl.cz/akf" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="468" height="60"></embed>

 


 

Zpět na úvod

 

2010 Veggie Parade | web: Tereza

 

NAVRCHOLU.cz